Review: Imanpuri Interior & Architecture

Anis Amir:Imanpuri Interior & Architecture. Korang mau?

Kerja menghias kediaman ni bukan satu kerja yang senang tau. Idea kreatif KENA ada. Dah tu KENA pandai bajet ruang pulak. Efek cahaya KENA ambil kira. Fikir perabot apa yang KENA dengan kediaman tu. Senang kata, semua KENA lah! Hehehe. Satu kepuasan bila apa yang kita hiaskan tu menjadi dan menarik di mata semua orang. Jom kita tengok hasil tangan dan idea kreatif Encik Anis Amir, penaung ImanPuri Interior & Architecture yang terletak di Seksyen 20, Shah Alam.

Ada banyak sebenarnya perkhidmatan yang ditawarkan:
• Space Planning
• Residential
• Commercial
• Landscaping
• IMANPURI interior & architecture Photography
• Carpentry Work
• Interior Accessories

KLINIK PERGIGIAN AL-ANSAR, ALAM BUDIMAN, SHAH ALAM


Hijau lembut yang mendamaikan pandang Budak-budak takla rasa nervous sangat nak jumpa doktor pencabut gigi kan. Mainan warna pun tak banyak sangat. Jadi, tak nampakla serabutnya. Sesuaila tu dengan klinik. Kena suasana yang tenang-tenang. Baru rasa aura sihatnya. Suka gabungan warna ni.

MAS CAFE, SFB, KLIA, SEPANG


Siap ada batu sungai. Nampak macam spa pulak. Ni mesti kafe yang relaxing nih.

Tengoklah macam mana susunan katering-katering dan lampu-lampu kat atasnya tu. Lagi satu, perhatikan kat dinding. Nak bagi ilusi sikit ruang kat area situ nampak sempit sikit. Cuba bayangkan kalau dinding tu putih je. Nampak kosong pucat. Kafe tu ruangnya besar. Dengan ilusi tu, dapatla menampakkan sikit ruang sempit kat situ.

Set kerusi meja ni mungkin kat sudut tepi je. Ala-ala romantic gitu dengan lampu malap. Tapi bertigalah. Berdua-duaan tak boleh maaa. Berdua kang ada pulak ‘orang ketiga’ yang ikut join. Lainla kalau korang suami isteri yang baru kahwin. Berdua pun berdualah ye.

Bila gambar besar letak kat situ kan, korang akan rasa macam korang betul-betul ada dalam gambar tu. Gambar alam pulak tu. Lagi-lagi gambar ikan yang tengah tu. Feeling giler!
PEJABAT TANAH DAN GALIAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR 


 Merah putih warna temanya. Bagi semangat lebih.

KPTM

PRIMO ENCLAVE, BKT JELUTUNG, SHAH ALAM

Gaya mewah dan eksklusif

Ni sebahagian je. Nak tengok lagi banyak design dan untuk lebih lanjut, kat bawah ni ada info:

Alamat Imanpuri Interior & Architecture,
19B, Pusat Perdagangan Suri Puteri,
Persiaran Jubli Perak,
Seksyen 20, Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.
Emel admin@imanpuri.com
anis@imanpuri.com
No Tel 03-5541 1018 Anis Amir
Laman web http://www.imanpuri.com/
https://www.facebook.com/imanpurienterprise

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s